Śledzie z kaparami
Ostatki tuż, tuż, ale właściwie przez cały rok śledzie jemy chętnie i w dużych ilościach. W slepach coraz więcej propozycji ale czasami warto samemu przygotować ten smakołyk. Poniżej podaję całkiem sympatyczny przepis.
Składniki: 8 płatów matiasów, 2 cytryny, słoiczek kaparów, olej rzepakowy
Wykonanie: matiasy namoczyć przynajmniej na kilka godzin, wodę odlać, układać w słoiku warstwami, kawałki matiasów, kapary i plasterki cytryny, zalać olejem i niech postoją przynajmniej dobę przed podaniem w lodówce
Tags: przekąski zimne
luty 20th, 2012 at 18:15
Tego specjału nie próbowałam. Ciekawy sposób tworzenia. Oszczędny w przygotowaniu. Osoba jest mi znana – produkt nie. Ania Z
kwiecień 26th, 2012 at 20:17
I am happy that you have visisted my site