Kruche babeczki z kremem
Ciasto
Składniki: 25 dkg mąki krupczatki, 1/2 łyżeczki maki ziemniaczanej, 12,5 dkg margaryny (masła), 5 dkd cukru pudru, 2 zółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy
Tłuszcz utrzeć na pulchną masę z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę z proszkiem. Zagnieść ciasto i na pół godziny wstawić je do lodówki. Następnie wyklejać nim foremki do babeczek i piec na złoty kolor.
Krem
Utrzeć 25 dkg masła, dodawać po trochę szklankęsmietany, szklankę cukru pudru, z cukrem waniliowym, następnie truskawki lub np. kostki zrobionej z proszku galaretki
Można zrobić gotowy krem „karpatka” i po nałożeniu go do babeczek udekorować owocami lub galaretką