Kruche babeczki z kremem

Ciasto

Składniki: 25 dkg mąki krupczatki, 1/2 łyżeczki maki ziemniaczanej, 12,5 dkg margaryny (masła), 5 dkd cukru pudru, 2 zółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy

Tłuszcz  utrzeć na pulchną masę z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę z proszkiem. Zagnieść ciasto i na pół godziny wstawić je do lodówki. Następnie wyklejać nim foremki do babeczek i piec na złoty kolor.

Krem

Utrzeć 25 dkg masła, dodawać po trochę szklankęsmietany, szklankę cukru pudru, z cukrem waniliowym, następnie  truskawki lub np. kostki zrobionej z proszku galaretki

Można zrobić gotowy krem „karpatka” i po nałożeniu go do babeczek udekorować owocami lub galaretką

Zapraszam do komentowania!

*

.