Żeberka w kapuście
Martyna z Siemianowic poprosiła mnie o przepis na żeberka ponieważ nabyła takowe (cielęce) i chce je smacznie przyrządzić. Poniższy przepis właściwie odnosi się do wieprzowych ale i z cielęcymi powinien się udać. Przepis dostałam od cioci Ziuty. Już nie jeden jej przepis się tu znalazł.
Składniki: 1,2 kg żeberek, biała kapusta (ok. 1 kg), przyprawy (majeranek, kminek, sól, pieprz, czosnek do cielęcych), tłuszcz (smalec, olej)
Wykonanie: żeberka podzielić na kawałki ok. 5 cm., natrzeć przyprawami i szybko obsmarzyć na gorącym tłuszczu, kapustę poszatkować i wrzucić do żeberek, dusić aż będzie miękka a żeberka będa odstawać od kości.
Category: Dania gorące, Wszystkie
marzec 4th, 2012 at 09:49
Robiłam z kapustą kiszoną i sa rewelacyjne, polecam!!
marzec 4th, 2012 at 11:52
Bardzo się cieszę, że ci się udały. Ja kiedyś też spróbuję z kiszoną. Jak już nie będę na diecie!!!!
marzec 25th, 2012 at 11:48
A może jedną i drugą?
marzec 25th, 2012 at 10:02
Ja też robiłam z kapustą kiszoną, bardzo dobre!