Piersi kurczaka zapiekane
Przepis ten w różnych wariantach otrzymałam od kilku osób. Jak w przypadku każdej potrawy można przepis wykonować z małymi modyfikacjami. Mięso drobiowe jest coraz bardziej popularne z powodu małej zawartości tłuszczu, przystępnej ceny i obaw przed wieprzowiną czy wołowiną. Jest to propozycja ciekawa pozwalająca przygotować smaczny i zdrowy obiad.
Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, zupa cebulowa w proszku, 0,5 litra śmietany (jogurtu)
Wykonanie: piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać zupą cebulową, zalać smietaną (jogurtem) zapiekać około godzinę
marzec 4th, 2012 at 13:57
To musi być naprawdę dobre !!!
marzec 4th, 2012 at 14:51
Kurczak bardzo mi smakował ,uwielbiam dużo zieleniny więc posypałam natką pietruszki.
marzec 4th, 2012 at 15:00
Brawo, dzięki za twoją inwencję
marzec 7th, 2012 at 14:18
O kurcze, zrobię jeszcze jutro. Kupię tylko zupę cebulową. Zieleniny też dodam dużżżo. Pozdrawiam…Bronia
marzec 7th, 2012 at 16:57
Zapewniam cię, że będziesz zadowolona. Mięso nie jest takie suche, bardzo dobre.
marzec 11th, 2012 at 12:05
Zrobiłam to….?!!! Mięso było pyszne, do śmietany dodałam trochę serka „Lazur”.
Zalety :
– szybko
– smacznie
– ładnie wygląda na talerzu.
Pozdrawiam Bronia 🙂
marzec 11th, 2012 at 12:07
Ciekawy pomysł. Może kiedyś jak juz nie będę na diecie to go wypróbuję.