Piersi kurczaka zapiekane

Przepis ten w różnych wariantach otrzymałam od  kilku osób. Jak w przypadku każdej potrawy można przepis wykonować z małymi modyfikacjami. Mięso drobiowe jest coraz bardziej popularne z powodu małej zawartości tłuszczu, przystępnej ceny i obaw przed wieprzowiną czy wołowiną. Jest to propozycja ciekawa pozwalająca przygotować smaczny i zdrowy obiad.

Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, zupa cebulowa w proszku, 0,5 litra śmietany (jogurtu)
Wykonanie: piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać zupą cebulową, zalać smietaną (jogurtem) zapiekać około godzinę

 

Zapraszam do komentowania!

  1. Natalia Says:

    To musi być naprawdę dobre !!!

  2. Zdzisława Says:

    Kurczak bardzo mi smakował ,uwielbiam dużo zieleniny więc posypałam natką pietruszki.

  3. Babcia.Mai Says:

    Brawo, dzięki za twoją inwencję

  4. Bronia Says:

    O kurcze, zrobię jeszcze jutro. Kupię tylko zupę cebulową. Zieleniny też dodam dużżżo. Pozdrawiam…Bronia

  5. Babcia.Mai Says:

    Zapewniam cię, że będziesz zadowolona. Mięso nie jest takie suche, bardzo dobre.

  6. Bronia Says:

    Zrobiłam to….?!!! Mięso było pyszne, do śmietany dodałam trochę serka „Lazur”.

    Zalety :
    – szybko
    – smacznie
    – ładnie wygląda na talerzu.

    Pozdrawiam Bronia 🙂

  7. Babcia.Mai Says:

    Ciekawy pomysł. Może kiedyś jak juz nie będę na diecie to go wypróbuję.

Zapraszam do komentowania!

*

.